Om oss

Mer information om waldorfpedagogik »

Den fria leken

På ett waldorffritidshem lägger man alltid stor vikt vid den fria leken. Det finns oerhört mycket forskning som visar på hur viktig den är. Bland annat säger lekforskaren Birgitta Knutsdotter Olofsson: "Leken är inte inriktad på något konkret resultat. Leken är motsats till prestation men leder till kompetens. Den kommer ur lust och den tänder lust, kontakt och glädje."

Föräldraengagemang

För att kunna ha högre personaltäthet i fritidsverksamheten sköter föräldrarna städningen på helgerna, ungefär en gång per familj och läsår. Föräldrarnas engagemang är viktigt. Därför är det nödvändigt att någon från varje familj deltar i våra föräldramöten som infaller en gång per termin. Vi tar tacksamt emot all hjälp till verksamheten som ni kan tänkas bidra med.

Vi värnar den öppna dialogen. Anonymt har du möjlighet att lämna tips, ideer och synpunkter i vår brevlåda.

Likabehandlingsplan

Fråga gärna så skriver vi ut ett ex till er.

Utflykter

Innan varje sommar gör vi en heldagsutflykt. Fritids har bland annat besökt Marstrand, Universeum och en bondgård. Klubbens utflykt har bland annat gått till Ale Vikingaby, Brännö, Göteborg eller Marstrand.

Våra måltider

Vi avnjuter våra måltider i lugn och ro i mindre grupper i vuxet sällskap. Vi lägger stor vikt vid att vår mat är god, näringsrik, hemlagad och hembakt. Vi serverar alltid ekologiskt, och helst även närproducerat och rättvisemärkt. Eftermiddagen avslutas alltid med en fruktstund för de barn som är sist kvar.

Sedan hösten 2016 är vi KRAV-certifierade enligt nivå 3, vilket innebär minst 90% ekologiska råvaror!

Länkar

Om antroposofi på svenska
En tysk sida om Waldorf
En engelsk sida om Waldorf
Resursskola för barn i behov av särskilt stöd
Waldorfskolefederationens informationssida på svenska
Waldorfbutik på nätet.